[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Amb èxit de públic i aforament complet, les Golfes de la Casa Golferichs de Barcelona van acollir, el passat 25 d’abril, la presentació del llibre Estimada Llibertat, de Núria Rossell.

L’artista plàstica celonina, establerta a Sant Esteve de Palautordera, va donar a conèixer la seva darrera obra: una carta que interpel·la la llibertat des de diferents angles i òptiques.

L’obra gràfica i el text són els dos instruments que fa servir l’artista per plasmar el moment convuls en què es troba la societat dels nostres dies. Una conjunció artística on diverses expressions escrites s’avenen amb 41 obres plàstiques, que naveguen entre colors bruts, aiguades i jocs tipogràfics. Tot plegat, per entomar un clam coral per la llibertat.

M’agrada experimentar, jugar amb els materials, aprendre dels errors. Quan em poso a pintar és perquè tinc molt clar de què vull parlar. Com el llenguatge escrit del novel·lista: si no tinc discurs, no tinc res a dir. Però quan tinc aquest fil conductor em deixo anar fins al punt que puc arribar a oblidar-lo. Com si tot fluís, com si el pinzell ja fos autònom.

El textos escollits pertanyen a 29 autors, tant clàssics com actuals, amb noms com Joan Maragall, Joana Raspall, Neus Català, Manuel de Pedrolo, Ovidi Montllor, Lluís Llach, Jordi Cuixart, Txell Bonet, Núria Cadenes, Maria Mercè Marçal, Anna Gual, Cesk Freixas o Judit Neddermann.

El llibre també fa un petit homenatge a la recentment desapareguda Neus Català, l’expresa 27.534 de Ravensbrück, com a dona lluitadora en defensa de les llibertats humanes i pel seu important llegat de memòria i saviesa. 

Durant la presentació, l’artista, en companyia dels editors d’UN NOUAIRE, va aprofundir en les claus d’aquest projecte. L’acte va ser amenitzat per la soprano Núria Dardinyà, que va interpretar alguns dels textos que integren l’obra.